Mmmmm! Supergodaste tomatsoppan i världen! Och är ni lite händiga så ska jag nu dela med mig av mitt på måfårecept!
1. Skala och hacka 1/2-1 gul lök
2. Fräs den i olja
3. Skala två potatisar(en om det är en stooor potatis) och skär dem i tärningar eller klyftor(beroende på vad du gillar)
4.Fräs potatisen med löken
5. Häll i typ 1 1/2-2 dl vatten och en buljongtärning, jag rekommenderar grönsaksbuljong eller hönsbuljong
6. Koka upp och häll i en burk med krossade tomater och 1/2-1 dl matlagningsgrädde
7.Låt koka ett tag, tills potatisen är mjuk och lite till är ett bra mått på tiden
8. Krydda efter behag! salt, peppar, citronsaft, basilika, timjan och socker(det ska man tydligen ha i tomatsoppor, vet inte riktigt varför... Det stod att man skulle ha i 4 msk!! Jag tog 1 tsk)
9. Smaka av! Smakar det bra så är den klar, annars får du krydda mera!
10. Servera med Crem fraiche, vitlökskrutonger och river citronskal på(inte nödvändigt med citronskalet, men det smakar gudomligare)
Hur gör man då vitlökskrutonger?? Det är väldigt enkelt!
1. Skär 1-2 brödskivor i centimeterstora tärningar, formbröd fungerar fint
2. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper eller i en form
3. Ringla olja över dem
4. Vill du göra det enkelt så tar du vitlökskrydda och strör över ganska mycket
5. In i ugnen på typ 200 °C så länge så att de inte hinner att bli brända!
Soppan räcker till en väldigt hungrig person eller till två normalhungriga, dubbla alla ingredienser om du vill ha för 3-4 personer eller gör ännu mer på måfå! Krutongerna fungerar att göra i ordning under punkt nummer 6 på tomatsoppsreceptet!
Hoppas att det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar