lördag 9 mars 2013

Bantning

Inatt kommer det att bli en jobbig natt. I alla fall för Donatello. Han börjar nämligen sin nya diet nu och maten i hönätet kommer att ta slut. Han klarar inte av att äta enligt slow feed-metoden(även om han som sålde näten lovade dyrt och heligt att detta fungerade på ALLA hästar) utan är nu alldeles för tjock.. Så det är bantning som gäller för hans del. Måste hinna få ner vikten någorlunda innan sommarbetet i alla fall!

Och det fungerar ju inte att bara dra ner på maten, utan det blir dessutom hårdare träningspass framöver. Idag var vi ute på en galopptur och då gällde det att galoppera så mycket som möjligt. Så på alla ställen där det inte sluttade nedför eller var fullt med is så blev det minsann galopp. Förutom vid uppvärmningen och nedvarvningen då förstås. Vid en galopp gick tyglarna sönder, som ni ser på bilden. Jag vet faktiskt inte hur det gick till, för han var inte speciellt stark idag, så det berodde inte på att vi "drog" sönder den. Det var bara att knyta fast den och se glad ut.

Sen igår var det min första dressyrlektion sen operationen och vi löste en hel del grejer under den halvtimman. Han var fantastiskt stel och det var inte att tänka på att göra sidvärtsrörelser i början. Inte heller att ställa eller böja sig var populärt. Men vi löste det mesta tillslut.

Nu får vi hålla tummarna för att han inte har gnagt sönder boxen tills imorgon, utan klarar sig med dryga fem kilo hösilage utan att bli galen när det tar slut. Stackarn.. Det är inte lätt att vara en tjock häst med kraftig benstomme. Det blir liksom dubbelt upp då. Men ska man bli en vacker dressyrstjärna så måste man vara liite smäckrare.

God natt på er!

4 kommentarer:

  1. Oj tur att det gick bra när tygeln gick sönder! Kunde ju blivit kaos :O puh!

    Jag hade hösilage i Pilens nät i början när jag köpte det men det blev exakt så som du beskriver med D. Han bara tryckte i sig mat så jag fick köpa hö till honom inne så får han hösilage ute med dom andra. Höet är absolut inte lika gott ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det hade minst sagt kunnat slutat illa ;)

      Vi kan tyvärr inta lagra hö, annars kanske det hade kunnat vara en idé. Vi har försökt få tag på halm istället och blanda med det, men det är fruktansvärt dyrt :s så det fick bli neddragningar på hösilaget istället tyvärr..

      Radera